Privatlån betalningsanmärkning

När det gäller lån utan säkerhet är det oftast privatlån eller blancolån som de också heter som är de största. Detta för med att de även är de lånen som kommer att ha störst påverkan på privatekonomin varje månad.

Summan av detta är tyvärr för dig som har betalningsanmärkningar att det oftast är extra svårt att få låna pengar. Det är i långivarnas ögon en större risk att lån ut pengar och speciellt då det är större summor. Om du t ex jämför med bolån som har säkerhet i form av huset så har långivarna inget som de vet att de kan kräva in som betalning för lånet ifall återbetalningarna inte kommer in. Många långivare har därför regler som säger att de automatisk nekar personer som vill låna vilka har aktiva betalningsanmärkningar.

Är det kört då eller?

Som tur var behöver det inte alls vara kört för dig som vill ta ett privatlån men har betalningsanmärkningar. Men direkt ska man säga att chanserna är klart mindre att bli godkänd.

Men som tur var kan det fortfarande finnas chans för dig att få låna pengar. Det finns det en del långivare som har valt att specialisera sig mer på folk som har haft svårt med ekonomin. Risken är bara att räntan kommer att vara högre hos dessa långivare.

En annan chans du faktiskt har är att besöka de mer klassiska bankerna som normalt säger nej. Det finns en liten möjlighet att de kommer att godkänna en låneansökan men för att detta ska inträffa måste du kunna visa upp en god ekonomi. Du får helt enkelt vara beredd att förklara varför du ska få låna pengar. För att ha möjlighet att lyckas med detta bör du gå in på ett fysiskt bankkontor för att där ta kontakt.

Använd pengarna väl

Då ett privatlån ofta kommer att innebära en kostnad på flera tusen kronor varje månad är det väldigt viktigt att man använder pengarna väl om man får låna trots betalningsanmärkningar. Generellt bör man bara använda pengarna till väldigt viktiga saker som t ex att samla ihop ett flertal mindre och dyrare lån till ett större. Sen kan det ju alltid uppkomma situationer som att värmepannan går sönder och det inte finns möjlighet att låna mer på huset.

Är det inte något väldigt viktigt bör man klart överväga ifall det är rätt att försöka låna pengar ifall man har någon betalningsanmärkning.