Mikrolån betalningsanmärkning

Mikrolånen har blivit väldigt populära här i landet under de senaste åren. Detta säkert då det är ett snabbt sätt att få ta i pengar för att täcka upp ett behov. Eftersom det har blivit vanligagre med denna typ av lån har det även blivit vanligare att mikrolån trots betalningsanmärkningar efterfrågas.

Mikrolånen har även fått utstå mycket kritik för att de t ex är dyra att ta. Detta är kritik som man självklart ska ta till sig och fundera över innan ett lån söks. Tipset här är helt enkelt att fundera ifall det är värt X antal kronor för att få låna X antal kronor under de normalt 30 dagarna som ett mikrolån sträcker sig över.

När det gäller mikrolån går det normalt att låna från ca 500 kr upp till 5 000 kr. Det har börjat att dyka upp aktörer som lånar ut hela vägen upp till 10 000 kr.Återbetalningstiden är som tidigare skrivet vanligtvis 30 dagar men det finns några aktörer på marknaden som erbjuder sina kunder längre löptid. Vanligtvis kostar det dock extra om man vill att lånet ska vara längre.

Betalningsanmärkning = problem?

Att det blir svårare att få låna pengar om man har betalningsanmärkningar är ju ett känt faktum. Det är heller ingen skillnad när det gäller mikrolån. Men en fördel för dig som vill låna pengar är att just mikrolånen är några av de enklaste lånen att få även om det finns aktiva betalningsanmärkningar.

Lite snabbt kan man säga att ungefär 2/3 av långivarna som sysslar med mikrolån inte godkänner ansökningar från personer med anmärkningar. Detta för med sig att 1/3 av långivarna finns kvar som kan tänka sig att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar.

Detta gör att det fortfarande faktiskt finns ganska många olika valmöjligheter för dig som vill låna. Sen ska det absolut sägas att en betalningsanmärkning kommer att påverka dina chanser att få låna även hos dessa långivare. Det är nämligen så att det gör en kreditprövning där allt räknas in. T ex är en inkomst något positivt som drar upp betyget medan skulder och anmärkningar drar ner betyget.

Var hittar man dessa långivare?

Ett bra ställe för dig att hitta långivare som erbjuder mikrolån till personer som har betalningsanmärkningar är Alltomlån.com. Detta är en mycket större sida än denna där det finns mängder med ytterligare information. T ex finner du en prisjämförelse mellan olika långivare som inte säger nej till personer med betalningsanmärkningar.