Bolån betalningsanmärkning

Att köpa hus är självklart ett väldigt stort beslut. Förhoppningsvis ska det ny inköpta huset vara en centralpunkt i livet i många år. Det allra vanligaste när man köper ett hus är att tillgångarna inte är tillräckligt stora för att klara av att betala hela huset kontant. Därför tar de allra flesta ett bolån för att ha råd. För dig som har svårt att få lån av olika anledningar kan det ibland vara svårt att bli godkänd då långivarnas regler kan vara hinder. Här ska vi därför ta upp lite vad som kan tänkas gälla för dig som verkligen vill låna pengar till ett hus.

Inte bara anmärkningar

Här kommer vi att titta mest på hur det fungerar för dig som har svårt att få låna pengar pga betalningsanmärkningar. Men detta behöver ju inte vara den enda anledningen. Är du t ex egenföretagare riskerar detta att sätta käppar i hjulet. Men vanligtvis gäller samma tips som för de med betalningsanmärkningar även om det är andra saker som är problemet.

Speciella långivare

Det första alternativet för dig som vill ta ett bolån trots betalningsanmärkningar är de långivarna som har valt att specialisera sig på denna del av marknaden. Här är ofta kraven mindre och betalningsanmärkningar betyder inte att man automatiskt blir nekad ett lån. Anmärkningarna kommer istället att räknas in i ett helhetsbetyg på privatekonomin. Blir resultatet här tillfredställande kommer en ansökan att godkännas. Något som dock är viktigt att ha koll på är att dessa långivare inte alltid godkänner låneansökningar. Tror de att förmågan att betala tillbaka inte finns kommer ett lån inte att accepteras.

Ytterligare en sak som man bör ha koll på är att räntan ofta ligger över den nivån som de klassiska bankerna erbjuder. Detta gör att det klart är idé att kolla upp dem först även om det är svårt att få låna.

De stora bankerna

Har du tittat på tv-program som t ex Lyxfällan märker du där att bankerna inte alltid nekar lån från personer med betalningsanmärkningar. Det som det då kommer att krävas av dig är att du för det första har en bra ekonomi och sedan även kan visa upp detta. Kan du bevisa för dem att du har möjlighet att betala tillbaka lånet finns fortfarande chansen.

En fördel här är att det just är ett bolån som du letar efter då detta ju har säkerhet i form av huset. Detta gör att banken kan känna sig tryggare när de lånar ut pengarna då huset kommer att användas som betalning ifall problem uppstår i framtiden.